Tatra kolem světa 2
Tatra kolem světa 2
Tatra kolem světa 2

Nářadí Narex na expedici Tatra kolem světa 2

9. 11. 2023

Expedice Tatra kolem světa 2 jezdí po světě také díky nářadí značky Narex. Stejně jako v každém jiném autě se i v expediční Tatře 815 občas něco rozbije, porouchá nebo nefunguje tak, jak by mělo. Což je samozřejmé, protože se jedná o mechanické zařízení, které trpí extrémními podmínkami a opotřebením. Však je Trajda na cestách už několik let, a za tu dobu stihla projet velkou část Evropy, Afriku, Jižní Ameriky, a od nového roku se chystá do Asie. Najetých kilometrů má tedy za sebou více, než by si běžné nákladní auto kdy dokázalo představit, a tak je nasnadě, že je sem tam potřeba něco opravit.

„Jsme za spolupráci s českou značkou Narex, která nám poskytla kvalitní nářadí z České Lípy, velmi vděční,” říká Marek Havlíček, zakladatel expedice, dobrodruh a velitel v jedné osobě. „Jsou známí zejména svými bruskami a vrtačkami, ale na palubě Trajdy máme jejich nářadí mnohem více. Mít po ruce spolehlivý nástroj akumulátorové šedesáti voltové řady je něco, co nám při průjezdu vysokými horami nebo neobydlenou pouští může výrazně zjednodušit řešení problémů.”

Nejednou se také stane, že potřebujeme odstranit nějakou překážku na cestě, pomoci místním nebo si upravit místo přespání či ubytování, protože v zapadlých koutech mnoha zemí jsou podmínky na cestování různé. Všude tam se totiž může stát téměř cokoliv, a pak se hodí každá pomoc. Ať už při očekávané, tak zejména při neočekávané situaci.

Tatra kolem světa 2 je totiž jednou z mála expedic, ke které se mohou připojit i zájemci z řad veřejnosti. Cesta přes každý kontinent je rozdělena na dvou až třítýdenní etapy, na které se může přihlásit každý, kdo má chuť a dobrodružného ducha. Nejede si tam pak ale posedět jako na dovolenou, nýbrž se stává plnohodnotným členem expedice. Účastní se rozhodování o místě zastávek, přespání, nákupech, vaření, nebo musí například pomoci při výměně ucházejícího kola. I proto je pro nás kvalita jak v dočasných členech, tak i ve všem, co sdílíme společně na palubě během těchto etap tak důležitá. Aby posádka Trajdy mohla fungovat stejně skvěle, jako kvalitní nářadí značky Narex.

Petr Lukavec, marketingový ředitel Narexu, spolupráci komentuje slovy: „Rádi jsme expedici Tatra kolem světa 2 vybavili našim nářadím. Kde jinde, než při cestě kolem celého světa bychom mohli naše nářadí nejlépe otestovat v extrémních podmínkách? Spojení s expedicí nám tak dávalo smysl hned od samého začátku."

zprávy do e-mailu

Email

Čerstvé zážitky můžeš získat e-mailem. Snadno a zdarma.

Díky tomu budeš vědět co se děje, jak expedice probíhá a co právě zažíváme. A kdo ví, třeba tě zaujme a přidáš se k nám.

    Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
    Top chevron-downbarsarrow-right