Tatra kolem světa 2
Tatra kolem světa 2
Tatra kolem světa 2

S Primkami na palubě expedice Tatra kolem světa 2

10. 11. 2023

Expedice Tatra kolem světa 2 jezdí po světě také díky spolupráci s firmou ELTON hodinářská a jejich hodinkám PRIM Manufacture 1949. “Jak to”, říkáte si? Vždyť vyrábějí manufakturní hodinky, a to navíc v Novém Městě nad Metují, která je od Jižní Ameriky, kde se aktuálně Trajda nachází, doopravdy daleko. 

Ano, to je sice pravda, ale tak kvalitní hodinky bychom jinde nesehnali. “Vždy přesně vědět, jaký je velitelský čas, je výsadou každého správného vedoucího expedice,” říká zakladatel a náčelník expedice Marek Havlíček. “Nejen proto, abychom každý den vyráželi přesně ve stanovenou dobu, ale také kvůli tomu, abychom byli všude akorát na otevírací dobu v naplánovaných turistických destinacích nebo například třeba na hranicích. Bez přesných hodinek by naše expedice ani zdaleka nešla tak hladce.” 

Expedice Tatra kolem světa 2 již několik let putuje se speciálně upraveným vozidlem T815 po celém světě. Nejprve začala v Evropě, pak se přesunula do Afriky, a poslední dva roky její kola brázdí silnice Jižní Ameriky. Příští rok by se měla přesunout do Asie. A stejně jako výborně sestrojené součásti motoru a podvozku auta je potřeba, abychom měli stejně kvalitní vybavení i na palubě. To vše nám pomáhá dojet dál a výš. 

Je nám tedy velkou ctí, že můžeme české hodinky PRIM mít s sebou, aby nám připomínaly, že stejně tak jako jejich ozubená kolečka, máme fungovat i my, posádka expedice. Ke stálé posádce na palubě, kterou tvoří velitel a často i řidič v jedné osobě, koordinátor etapy a kameraman, se totiž mohou přidat i zájemci z řad veřejnosti a stát se tak členy jedinečného putování po celém světě. Ale stejně jako na každé jiné výpravě, i zde musejí všichni přiložit ruku k dílu. A to ať už při nakupování, vaření, plánování trasy, tak při skládání a rozkládání stanů nebo například výměně utíkající pneumatiky. 

Pokud vás zajímá, na které etapy se můžete k Tatře kolem světa 2 přidat, podívejte se na naše webové stránky.

zprávy do e-mailu

Email

Čerstvé zážitky můžeš získat e-mailem. Snadno a zdarma.

Díky tomu budeš vědět co se děje, jak expedice probíhá a co právě zažíváme. A kdo ví, třeba tě zaujme a přidáš se k nám.

    Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
    Top chevron-downbarsarrow-right