Tatra kolem světa 2
Tatra kolem světa 2
Tatra kolem světa 2

Petr Míšek a jeho cesta s TKS2

Tatra kolem světa 2 (TKS2) je projektem, který pomyslně navazuje na výpravu z konce 80. let, která ovlivnila nejednoho cestovatele. Mimo to je TKS2 koncipovaná jako „otevřená expedice“ a během několikaleté cesty kolem světa se na palubu na určitý čas mohou připojovat lidé, kteří si takto mohou vyzkoušet reálný expediční život. Letošní druhá část cesty odstartovala v Africe a je za námi několik etap této části výpravy. Podle reakcí a dotazů je patrné, že veřejnost zajímá, jak to na palubě Trajdy (T815) chodí a jaké jsou názory a pocity lidí, kteří se stali členy týmu TKS2. I proto jsme se rozhodli pro tuto rubriku, ve které se čtenář dozví něco dalšího ze zákulisí, a to očima i slovy členů výpravy.

Petr Míšek

Je mi 28 let a pocházím z Jižních Čech z Třeboně.  Jsem šťastně ženatý a ještě nemám děti 🙂 Vystudoval jsem tělesnou výchovu v Českých Budějovicích. Baví mě sport, dalo by se říct že jakýkoliv, obzvlášť když je dobrý kolektiv. Mám rád poznávání nových krajin a kultur. Momentálně se věnuji arboristice a práci se dřevem.

 

Jak bys s odstupem času zhodnotil svou účast na expedici?

Účast bych zhodnotil jako povedenou. Myslím, že jsme si to všichni v rámci možností užili a nezpůsobil se žádný větší problém.

Petr Míšek se svou manželkou Anežkou /Dračí hory, Jihoafrická republika 2021
Petr Míšek se svou manželkou Anežkou /Dračí hory, Jihoafrická republika 2021

Na co nejraději vzpomínáš?

Nejraději vzpomínám? Na celkovou atmosféru auta a vše, co se točilo okolo celé výpravy. Dále potom na pocit, kdy jsme vstoupili na prázdnou a divokou pláž v St. Lucii u oceánu za silných úderů větru a vln.

Máš pocit, že tě expedice něco naučila? Pokud ano, tak co?

Expedice mi přinesla poznání jiných koutů světa, než na které jsem zvyklý a pravděpodobně bych se do těchto míst sám nikdy nepodíval. Také jsem moc rád nahlédl do zákulisí tohoto projektu a získal představu, jak to všechno probíhá a vypadá. Když se na to člověk dívá v televizi nebo na soc. sítích, tak si může jenom domýšlet a představovat, jak se věci skutečně mají.
Během výpravy v tom jedeme společně. Ruce k dílu přidáváme všichni :-)
Během výpravy v tom jedeme společně. Ruce k dílu přidáváme všichni :-)
Anežka a Petr Míškovi /Dračí hory, Jihoafrická republika, léto 2021
Anežka a Petr Míškovi /Dračí hory, Jihoafrická republika, léto 2021

Kdybys teď (s aktuálními zkušenostmi) potkal svoje “já” chvíli před expedicí, co bys sám sobě poradil? Co bys sám sobě poradil, co se týče balení na expedici, přípravy, očekávání, vnímání, přístupu, čehokoli dalšího?

Jo, určitě bych změnil pakování. Z batohu bych vyházel půlku oblečení, protože hned jak se něco zapotilo, tak jsem to stejně hned vypral. Rozhodně jsem udělal dobře, že jsem neposlechl instruktážní video a vzal jsem si relativně velký polštářek. Příště bych zauvažoval i o větším 😀

Také jsem bral zbytečně sladkosti, jak bylo doporučováno ve videu, protože se daly všude dokoupit za stejné peníze jako u nás. Naopak mě mrzí, že jsem si nevzal žádnou knížku. Nepovažuji to jako takovou zátěž, na rozdíl od litru slivovice.... Možná, že se to liší podle místa, kde se tatra pohybuje, ale času na čtení bylo mraky. A asi poslední věc co mě hodně mrzelo, že jsem neměl, byl dalekohled. Vůbec mě to nenapadlo, ale do safari to byla perfektní věc.

Jihoafrická republika /2021
Jihoafrická republika /2021

Děkujeme za rozhovor 🙂

tým TKS

Svět jako na dlani.
Svět jako na dlani.

zprávy do e-mailu

Email

Čerstvé zážitky můžeš získat e-mailem. Snadno a zdarma.

Díky tomu budeš vědět co se děje, jak expedice probíhá a co právě zažíváme. A kdo ví, třeba tě zaujme a přidáš se k nám.

    Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
    Top chevron-downbarsarrow-right