Tatra kolem světa 2
Tatra kolem světa 2
Tatra kolem světa 2

Poslední etapa Tatry kolem světa 2 v Jižní Americe

Mezi 30. listopadem a 15. prosincem 2023 se Tatra kolem světa 2 vypravila z Uruguaye přes Brazílii do Argentiny. 

Po brzkém ranním budíčku a snídani v hotelu následoval přesun k Trajdě. Nástup posádky byl naplánován na 9:52, což se také stalo, a po rychlém seznámeni byl vtýčen směr cesty do Colonia de Sacramento. Brzy se však stmívá, a tak po celodenním přejezdu přerušovaným jen obědem, je najito nocoviště na dvoukilometrové pláži. Od moře Tatra 815 směřuje na sever, k městečku Paso de La Rost. “Při příjezdu do kempu začíná silně pršet, a tak při hledání místa na zaparkovaní nakonec vybíráme místo pod silničním mostem,” komentuje nešťastnou situaci koordinátorka Anežka. 

Dočasní členové 26. etapy
Dočasní členové 26. etapy

Propršená noc byla nakonec docela osvěžující a tak se další přejezd k městečku Tranqueras zdál jako chvíle. Cestou se konala zastávka na farmě Floreelana, kde vyrábí výrobky z ovčí vlny. Večer posádka tráví na farmě El Gavilan Valle Del Lunarejo. Další den si Trajda mohla trošku odpočinout, protože se její posádka jala udělat dlouhou vyjížďku na koních po kopcích v přírodním parku Valle del Lunarejo. Viděli množství nádherných přírodních scenérií a vodopádů. 

Spaní pod mostem
Spaní pod mostem

Cesta vede dobrodruhy do Brazílie, kde se cestou zastavují na prohlídku města Rivera. Spaní je tentokrát na krásném místě u pastvin. Na jihu Brazílie se nachází nejmalebnější pláže světa a právě tam tráví posádka dvacáté šesté etapy několik dní. Užívají si slunečných dní před návratem do zimy v České Republice. Odtud se dobrodruzi přesouvají k nejkrásnějšímu vodopádu Jižní Ameriky Iguazu a poté skrz národní park Ibera argentinským venkovem do jednoho z nejkrásnějších měst Argentiny, do Buenos Aires. Zde etapa končí a odtud popluje Trajda na své další putování na jiném kontinentu. 

Nákup miniananasů u cesty
Nákup miniananasů u cesty

zprávy do e-mailu

Email

Čerstvé zážitky můžeš získat e-mailem. Snadno a zdarma.

Díky tomu budeš vědět co se děje, jak expedice probíhá a co právě zažíváme. A kdo ví, třeba tě zaujme a přidáš se k nám.

    Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
    Top chevron-downbarsarrow-right