Tatra kolem světa 2
Tatra kolem světa 2
Tatra kolem světa 2

Rozhovor s Kateřinou Hrdinovou, výherkyní soutěže "hledá se žena"

V březnu 2022 proběhla na sociálních médiích Tatry kolem světa 2 soutěž, která nabádala ženy a dívky k natočení videa, proč se s námi chtějí na palubě svézt. Jako nejlepší byla vybrána odpověď Kateřiny, která se expedice zúčastní. 

Jak se jmenuješ, odkud jsi a co dalšího bychom o tobě ještě měli vědět? 

Jmenuji se Kateřina a jsem z Liberce. V březnu 2021 jsem úspěšně dostudovala bakalářský titul na Masarykově univerzitě (sportovní výchova a speciální pedagogika), ale během studia jsem pochopila, že nedokážu žít na jednom místě, tudíž nemůžu být učitelkou a začala jsem cestovat. Žila jsem šest měsíců ve Francii a teď jsem pátý měsíc v Irsku. Ale od září bych se ráda usadila na pár let v Praze a začala znova studovat. Pravděpodobně nějaký obor, který mi později umožní dělat práci z různých míst po světě. Ještě ale nevím, co to bude. 

 

Jak dlouho znáš expedici Tatra kolem světa 2 a co se ti na ní líbí?  

Tatru znám od ledna 2021, kdy zrovna projížděla Afrikou. Líbí se mi, jaký styl cestování nabízí. Že to není jen návštěva několika hlavních míst v zemi, ale že na každou zemi je dostatek času. Což pomáhá pochopení místní kultury, stylu života, jídloa a dalších odlišností. Také se mi líbily podcasty, které se během cest nahrávaly, protože jsem z nich mohla cítit africkou atmosféru, jaké měly účastníci očekávání a jak to nakonec dopadlo nebo co je překvapilo. 

Rozhovor s Kateřinou Hrdinovou, výherkyní soutěže

Jaký byl tvůj hlavní motiv se přihlásit do soutěže?  

Ve chvíli, kdy byla soutěž vyhlášena, jsem se konečně dostávala z Covidu a už mě nebavilo celé dny nic nedělat. Chtěla jsem zažít nějaké “vzrůšo”, zpestřit si den. Nečekala jsem, že bych mohla vyhrát a opravdu se s Tatrou kolem světa 2 vypravit. Hlavní důvod byl doopravdy se jen na pár minut zabavit a pak doufat, že mé video zaujme.  

 

Jak ses cítila poté, co ses dozvěděla, že jsi vyhrála?  

Přišlo mi to vtipné. A pak jsem dostala strach. Protože současně s oznámením výhry mi také bylo řečeno, že budu muset dělat videa či rozhovory. Nejsem moc sdílný člověk, už vůbec ne na sociálních sítích. Málokdy něco přidám či se k něčemu vyjádřím, tak to mě hodně rozesmálo. Ale když jsem si o tom promluvila s kamarádkou a rodinou, tak mi řekli, že bych byla hloupá, kdybych do toho nešla. No, a tak jsem tady!  

 

Strach jsem tedy měla z potřeby tolika osobního sdílení a také z toho, že jsem zatím celý život pobývala jen v Evropě. Let do Jižní Ameriky bude docela dlouhý a taky neumím vůbec španělsky, tak doufám, že si vystačím s angličtinou.  

 

Rozhovor s Kateřinou Hrdinovou, výherkyní soutěže

Jela bys s TKS2 někdy do světa i bez toho, kdybys nevyhrála? Proč ano nebo proč ne?  

Určitě bych nejela etapu v Jižní Americe, protože na to nemám peníze. Momentálně to, co si v Irsku vydělám, hned utratím do cestování po ostrově. Takže by vše záleželo na tom, jak by se mi dařilo později, v Praze. A pak bych se možná přidala na cestu dalšími kontinenty. 

 

Ale určitě by mě to hodně mrzelo, protože zrovna jedno místo, které se nachází na mé etapě mám napsané ve svém diáři už nějaký ten pátek. Takže jsem opravdu nadšená, že se to vydařilo! A třeba se s Trajdou potkám i na nějakých dalších kontinentech. Kdo ví?

 

Co se ti honilo hlavou, když ses rozmýšlela, jestli skutečně pojedeš?  

Moje první myšlenka byla: "Jak se tam dostanu?". Je strašně daleko a já jsem nikdy za oceánem nebyla. Ale jak jsem již zmiňovala dříve, ráda bych od září začala studovat, a tak to beru jako poslední velkou akci před opětovným zasednutím do školní lavice.

Rozhovor s Kateřinou Hrdinovou, výherkyní soutěže

Co od expedice očekáváš? 

Očekávám hodně fotek a intenzivní zážitky. Jinak nemám na mysli nic konkrétního. Častose totiž stane, že když člověk cestuje s nějakými představami, tak nakonec ono místo není až tak zajímavé, jak si vysnil, a on z toho pak nemusí mít takovou radost, jako by si přál. Takže vlastně jen očekávám, že budeme jezdit v Trajdě, a pak úspěšně a včas dojedeme do cíle etapy.  

 

Je něco, čeho se v rámci expedice obáváš? 

Já strašně ráda jím. A jím často. A když jsem četla, že je jídlo jen dvakrát až třikrát denně, tak mi trochu zatrnulo. Nejsem jistá, jak to můj žaludek zvládne. Ale asi si nakoupím nějaké sušenky a ty budu během dne ukusovat, protože by to jinak se mnou ostatní neměli zrovna jednoduché. A také se obávám spaní. Mám velmi slabý spánek a mám ráda svůj prostor a klid. Ale věřím, že si zvyknu, a i tak to bude skvělé!

Rozhovor s Kateřinou Hrdinovou, výherkyní soutěže

Jak probíhalo domlouvání tvé účasti konkrétně? Bylo něco, co tě překvapilo? 

Dostala jsem na výběr, které etapy jsou ještě volné. A po domluvě jsem se k jedné přihlásila. Tým mi poslal nejlepší možné letenky a veškeré podrobnosti, abych se mohla na cestu připravit, a byla jsem i přidána do facebookové skupiny členů vybrané etapy. Takže si můžeme jak domluvit společnou cestu, tak se trochu seznámit a vidět, s kým budeme sdílet tatří zážitky. 

 

Překvapilo mě, kolik dalších lidí poletí z Evropy se mnou. Čekala jsem maximálně pět lidí, a nás pojede deset.  

 

Kdy se s tebou můžeme na palubě Trajdy potkat? 

Potkáme se 8. srpna  2022 v Bolívii a rozloučíme se kolem 22. srpna 2022 v Peru. 

 

Je nějaká speciální věc, kterou si bereš s sebou (talisman atd.)? 

Záleží, jak vše budu schopná poskládat do batohu. Ale asi si vezmu nějakou oblíbenou sušenku. Případně i deník, do kterého si budu psát zážitky a postřehy z každého dne. I když jsem spíše praktická, takže s sebou žádné neužitečné věci brát nebudu.

 

zprávy do e-mailu

Email

Čerstvé zážitky můžeš získat e-mailem. Snadno a zdarma.

Díky tomu budeš vědět co se děje, jak expedice probíhá a co právě zažíváme. A kdo ví, třeba tě zaujme a přidáš se k nám.

    Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
    Top chevron-downbarsarrow-right