Tatra kolem světa 2
Tatra kolem světa 2
Tatra kolem světa 2

Zuzka Koždoňová a Jirka Thiele a jejich cesta s TKS2

Tatra kolem světa 2 (TKS2) je projektem, který pomyslně navazuje na výpravu z konce 80. let, která ovlivnila nejednoho cestovatele. Mimo to je TKS2 koncipovaná jako „otevřená expedice“ a během několikaleté cesty kolem světa se na palubu na určitý čas mohou připojovat lidé, kteří si takto mohou vyzkoušet reálný expediční život. Letošní druhá část cesty odstartovala v Africe a je za námi několik etap této části výpravy. Podle reakcí a dotazů je patrné, že veřejnost zajímá, jak to na palubě Trajdy (T815) chodí a jaké jsou názory a pocity lidí, kteří se stali členy týmu TKS2. I proto jsme se rozhodli pro tuto rubriku, ve které se čtenář dozví něco dalšího ze zákulisí, a to očima i slovy členů výpravy.

Zuzana Koždoňová a Jiří Thiele 

se k expedičnímu týmu připojili na poslední, tedy původně předposlední, africkou etapu. Ta vedla Namibií. 

Zuzka v obydlí domorodé ženy /Namibie 2021
Zuzka v obydlí domorodé ženy /Namibie 2021

Jak bys s odstupem času zhodnotila svou účast na expedici?

Jsme rádi, že jsme se expedice mohli zúčastnit. Obvykle cestujeme s partnerem sami s půjčeným autem a tohle byla naše první cesta v partě lidí a expedičním vozidle.

 

Na co nejraději vzpomínáš?

Na společné večerní sezení u vaření, kdy kluci opékali maso, hovořilo se o všem možném, zkušenostech z cestování, padaly vtipy a rekapitulovaly se zážitky z daného dne.

 

Máš pocit, že tě expedice něco naučila? Pokud ano, tak co?

Při našem vlastním cestování máme podobný režim, jen jsme si u expedice potvrdili, že nám podobný způsob cestování vyhovuje.

Jirka v přátelském kruhu místních obyvatel /Namibie 2021
Jirka v přátelském kruhu místních obyvatel /Namibie 2021

Přinesla ti účast na expedici něco dalšího?

Poznání spousty zajímavých lidí  a jejich životních příběhů. Při tomto typu cestování se sejde podobně naladěná parta lidí, která již má něco nacestováno. V partě nebyl nikdo, kdo by šel proti proudu. Všichni táhli za jeden provaz.

 

Kdybys teď (s aktuálními zkušenostmi) potkala svoje "já" chvíli před expedicí, co bys sama sobě poradila? Co bys sama sobě poradila, co se týče balení na expedici, přípravy, očekávání, vnímání, přístupu, čehokoli dalšího?

 Hodně nás ovlivnilo instruktážní video jak zabalit do Tatrovky vzhledem k omezenému místu (Zuzka by toho jinak určitě vzala víc).

Zuzka Koždoňová a Jirka Thiele a jejich cesta s TKS2

Děkujeme za rozhovor a budeme se opět těšit na palubě Trajdy! 🙂 

Tým TKS2

zprávy do e-mailu

Email

Čerstvé zážitky můžeš získat e-mailem. Snadno a zdarma.

Díky tomu budeš vědět co se děje, jak expedice probíhá a co právě zažíváme. A kdo ví, třeba tě zaujme a přidáš se k nám.

    Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
    Top chevron-downbarsarrow-right