Tatra kolem světa 2
Tatra kolem světa 2
Tatra kolem světa 2

“V Etiopii po nás házeli kameny,” popisuje svou cestu s Tatrou kolem světa 2 Martin Carev

Martin Carev, 24 let, který se již 9 let se věnuje influencerství, tedy nahrává obsah na sociální sítě, primárně na YouTube a Instagram. Podstatou jeho příspěvků je cestování, kdy se snaží lidem zprostředkovat vždy něco nového z každé země. Můžeme jej také znát z pořadu Tvoje tvář má známý hlas.

“V Etiopii po nás házeli kameny,” popisuje svou cestu s Tatrou kolem světa 2 Martin Carev

 

Ahoj Martine, kolik máš aktuálně sledujících na Instagramu?

540 000 lidí.

 

Víš, kolik lidí v Česku používá Instagram?

Tak to je těžký odhad. Nevím přesnou cifru, ale tipnul bych, že každý od 15 do 35 let. Což může být přibližně 3 000 000 lidí.

 

Jaký to je pocit, že tě sleduje třetina lidí, kteří v České republice mají Instagram?

Nevím, moc nad tím přemýšlím. V běžném životě jsem si nastavil rutinu tak, že se nedostávám do situací, kdy by potkávalo hodně lidí. Kamarádi mě neberou jako influencera, ale jako Martina, a jinak stejně nevím, jak si konkrétně představit půl milionu lidí. To snad ani nejde. 

 

Jak tě napadlo, že budeš dávat videa na YouTube?

Již odmalička jsem chtěl slavný, asi proto, že mi chyběla pozornost od rodičů. Ne, měl hezké dětství. Rád jsem v mládí sledoval jiné youtubery, jak žijí svůj život, a inspiroval mě kamarád, který s tím začal přede mnou. Tak jsem si jednou prostě řekl, že bych to mohl také zkusit. A tak jsem začal.

 

“V Etiopii po nás házeli kameny,” popisuje svou cestu s Tatrou kolem světa 2 Martin Carev

 

Jak vypadalo tvoje první video? 

Moje první videa byia o kamarádech, kteří chodí vždycky pozdě, nebo když jim nabídneš kousek sušenky ti ji snědí celou. A později o ježdění na koloběžkách ve skateparcích. 

 

A proč to všechno děláš? Co ti to dává?

Mně přijde, že jsem v tom měl daleko víc jasno dříve než mám dnes. Vždycky jsem si říkal, že chci jen cestovat, objevovat a učit se. Dnes je toho ale více. Do jisté míry to pořád platí, ale není to můj jediný smysl života.

 

Máš nějaký cíl a představy o vlastní budoucnosti?

Většinou všechny věci ve své budoucnosti posuzuji ve vztahu k vlastním dětem. I přes to, že to zatím není aktuální a ještě dlouhé roky nebude, tak si říkám, že mi bude 35 let, budu chtít mít zázemí a rodinu. Vždycky si tedy vybírám něco lukrativního, protože si myslím, že problémy se v životě řeší lépe s penězi než bez nich. Ale zároveň to musí být vždycky něco, co mě baví. 

 

Kolik chceš mít dětí?

Záleží, na kolik budu mít peněz. Ideální stav by bylo mít třeba dva domečky, každý někde jinde. V obou mít nějakou služku nebo i více, které by staraly o základní věci (vyvenčit a nakrmit psy apod.). Nejlepší by bylo, kdyby ty služky uměly třeba španělsky a česky nebo anglicky, aby se od nich moje děti učily druhý jazyk. Ale už se pohybujeme v desítkách milionů dolarů… Chtěl bych hodně psů. No, a také hodně dětí. I podle toho, jak by to chtěla má žena. Vždyť je to její vagína, takže bych jí nechtěl úplně zdevastovat. Ale dvě děti chci určitě, a pak by se vidělo podle těch peněz.

“V Etiopii po nás házeli kameny,” popisuje svou cestu s Tatrou kolem světa 2 Martin Carev

 

Když se vrátím k cestování s tatrovkou. V čem je to lepší než než vyjet vyjet sám?

Jednak je výborné její zázemí. Člověk nemusí nic řešit a je o něj i postaráno. Největší výhoda toho auta je, že mě dostane do míst,na které bych se sám nikdy nebyl schopen dostat. A také to je výhodné finančně, protože když se člověk sečte, kolik by zaplatil za pronájem auta, za benzín, za jídlo, za průvodce (když například neumí španělsky jako tady v Jižní Americe), tak si myslím, že by se dostal za ony dva týdny na daleko větší částku. Zároveň tam může potkat spoustu zajímavých lidí, a ještě k tomu si užít zábavy. 

 

Čím je podle tebe projekt Tatra kolem světa 2 zajímavý a co může lidem ukázat a přinést? 

Za mě je to hodně o jiném přístupu k životu, protože málokoho napadne si postavit obytný nákladní vůz a v něm žít a cestovat, projet celý svět. Ale na tomto projektu lidi vidí, že to možné je, a že si to mohou i zkusit. 

 

Na jaké pozitivní a hezké zážitky s Trajdou rád vzpomínáš?

Etiopie s Tatrou byla náročná. I když asi i díky tomu to byl super zážitek, protože tam po nás házeli kameny, mířily zbraněmi a to jsou extrémy, které jsem jinde nezažil. 

Děkujeme ti, Martine, za rozhovor a těšíme se opět na setkání na palubě!

Za tým expedice Tatra kolem světa 2

Lada Matyášová

 

“V Etiopii po nás házeli kameny,” popisuje svou cestu s Tatrou kolem světa 2 Martin Carev

zprávy do e-mailu

Email

Čerstvé zážitky můžeš získat e-mailem. Snadno a zdarma.

Díky tomu budeš vědět co se děje, jak expedice probíhá a co právě zažíváme. A kdo ví, třeba tě zaujme a přidáš se k nám.

    Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
    Top chevron-downbarsarrow-right